fredag 26. januar 2007

Oljeulykken på Fedje

12.01.07 forliste lasteskipet "Server" utenfor Fedje. Skipet brakk i to og lakk ca. 370 tonn olje ut i sjøen. Oljeulykker som disse gjør stor skade langs kysten, særlig sjøfugler blir hardt rammet av oljesølet som legger seg på havet. Ulykken har også vist hvor lite effektivt og forberedt beredskapen mot slike ulykker er. Særlig når en tenker på at "Server" ikke innehold mye olje. De store oljetransporteren kan inneholde tusenvis av tonn. Et slikt forlis vil skape enorme ødeleggelser på natur og dyreliv.

Regjeringen må innse at det forebyggende arbeidet med oljevern og trygging av skipsfart ikke er bra nok, og det må vies mer støtte og midler. Den økte satsingen på oljeboring i Nord gjør også faren for lignende ulykker enda større. Dette er noe politikerne må engasjere seg i.

Les mer om oljeulykken på Fedje på Kystverket sin samleside: http://www.kystverket.no/?did=9475287

2 kommentarer:

Alexander Hovland sa...

WWF har et prosjekt kalt "Ren Kyst!" som er en frivillig oljevernberedskap. Desverre har statens manglende økonomisk støtte gjort til at dette ikke kan være så effektivt å stort som det potensiale er. Det står i dag 300 personer på venteliste. Soria Mora lovde økt bevilgning til oljevernberedskap, men igjen ser vi at regjeringen skuffer...
Se WWF - Ren Kyst!

Mari sa...

... jupp sånn går dt når vi isje har ett parti ve makta , då lara dei isje å bli enie om dei virkeli viktie sakene, som miljøvern!!!!