torsdag 25. januar 2007

Kollektivkampanjen 2007

Biltrafikk er i dag et stort problem. Veitraffikken står for over 30 prosent av de klimagassutslippene Norge har, svevestøv og støy fører til store helseproblemer for en stor del av befolkningen. Likevel velger vi nordmenn bil på over 20 prosent av reisene som er kortere enn 500 meter og 40 prosent av reisene under 4 km blir gjort med bil.

I Flora Natur og Ungdom mener vi at klimaforandringer er ett kollektivt problem, ett kollektivt ansvar, med en kollektiv løsning. En buss med 40 personer forurenser mindre, og bruker mindre areal per person enn 40 personbiler. Vi vil derfor jobbe for at kollektivtilbudet blir bedre og mer attraktivt. Slik kan vi sammen gjøre en innsats for å møte framtidens utfordringer med økt transport og økte konsekvenser.

Vi mener at for å kunne gjennomføre dette så må prisene på blant annet ringbussen settes ned. I dag koster det24kr for en voksen billett og 18kr med student rabatt. Dette høres kanskje ikke så mye ut, men over lengre tid, spesielt for studenter og ungdom med trang økonomi så vil ikke bussbillett prioriteres. Derfor må prisene på ringbuss settes ned betydelig i framtiden, om mulig ved hjelp av økt subsidiering av kollektivttilbud.

Mange har klaget på at bussen ikke dekker Florø godt nok. Det må derfor undersøkes om bussnettet dekker godt nok, samtidig som det er effektivt nok til å kunne konkurrere med privatbillismen

Busstabellene er for kompliserte til at mange heller velger å bruke vanlig bil. Vår løsning er at tabellene suppleres med et enkelt og forståelig kart med tider for hvert busstopp. Vi vil i løpet av framtiden publisere et forslag til hvordan et sånt kart kan se ut.

Visst du har kommentarer, løsninger, eller spørsmål så skrik ut eller vær firkant!

Vil også minne på Kollektivt Krafttak 2007 16-17. Februar.

4 kommentarer:

Endre Sundal Grøneng sa...

I dag er eg stolt av meg sjølv. Var på representatskapsmøte i Flora Arbeiderparti der vi diskuterte høstens valgprogram. Eg kom med eit forslag (gjennom vår kjære kosebamse Kjetil Klakegg Bergheim) om eit nytt punkt under miljødelen av høstens valgsaker. Det lød som følgande: "Flora Arbeiderparti vil arbeide for et bedre og billigere kollektivtilbud i kommunen".

Dette blei faktisk einstemmig godkjent og ligger no i høstens valgprogram for Flora AP. =)

Så får vi bare håpe gamlingane i paritet tar dette seriøst og begynner å arbeide med saken, dersom ikkje må vi kjempe!

Viva la revolution!

Alexander Hovland sa...

Det er jo faktisk utrolig bra! Det er VELDIG viktig at vi bruker ALLE dei kanalane me har til å påvirke!

Og det er heilt klart, me skal legge press, ikkje bare på FAP, men også dei andre partia. 2007 MÅ og skal bli eit klimavalg!

Mari sa...

hmm... problematisk då sia alle som e md i FNU og som e md i et parti e md i AUF :) bortsett fra Pål, så... hmm... kansje litt vanskeli å jennomføre?
Mn elrs en go' plan då ;)

Alexander Hovland sa...

Nå er jo faktisk ikke ALLE i FNU med i politiske parti, under halvparten, men ja, av de er det stort sett AUFere.

Og jo, vi kan gjennomføre det, ved å legge press på politikarene, både igjennom å opplyse velgermassene, men også igjennom å møte politikerne og si hva vi i FNU står for.